Pennut 5 viikkoa

Iltaruuan jälkeistä nujuutusta

Tässä sitä taas ollaan, pennut täyttävät tänään 5vkoa ja vauhti pentuvankilassa senkun kiihtyy.  Aitausta vasten kiipeily alkaa olla hallinnassa, ja on kai ajan kysymys, koska joku muksahtaa yli laidan. Viikonloppuna kun taas olla valoisalla kotona penkomassa varastoa, on taas aika laajentaa vankilaa. Pikkutemmeltäjät juoksevat jo niin lujaa, että enemmän tilaa täytyy jo saada. Jos sää sallii, toivottavasti ei sada räntää tai vettä koko viikonloppua, niin saadaan valoisalla aloitella ulkoiluakin. Arkisin alkaakin jo olla tosi kiire, jos aikoo edes isot koirat ehtiä käyttää pikaisesti metsässä ennen pimeää. Töistä tultua pitääkin varmaan ensiksi ulkoistaa pikkuväki, ja sitten myöhemmin lähteä kuljettelemaan muuta laumaa otsalampu valossa. 

Onnistuin myös punnitsemaan Hedvigin ja Hessun ennenkuin nukkumatti korjasi iltariekkujat matkaansa.  Hedvighän on "isoista tytöistä" toinen, ja Hessu lauman pienin jos syntymäpainoja enää kehdataan tuijotella. Henkilövaakapunnituksen tarkkuudella sain kummankin painoksi 3,2kg, joten eiköhän samaan kategoriaan mene ne jo unten maille vaipuneetkin joita en hennonut herätellä. Hyvin tuntuu ruoka jo maistuvan, ja nythän sen pitäisi vaan maistua yhä paremmin, kun voisi olettaa että maitobaarissa ei enää välttämättä enää niin  hyvin ole tarjottavaa kuin aiemmin. Maitobaari itse pakenee välillä anniskelutiloista melko vilkkaasti, saattaa johtua siitä, että asiakkailla on jo aika terävät hampaat...

Edelleen on saatu välillä tutustua muuhun sukulaiskuntaan. Isosisko on kauhean kiinnostunut pikkumarsuista aina vaan,ja yrittää houkutella leikkiin aitauksen läpi, eikä aivan ilman vastakaikua... Mummiväestö ei lapsukaisista juuri välitä, vankilaan voi alkuun kohteliaasti kurkistaa, mutta pentukammarin tärkein anti on Hipun puruluujemmat. Allaolevan videon mahd. tärähtelyt johtuvat kuvaajan kimpussa ahertavista pikkukoirista, kaikista niistä joita ei näy kuvissa. Poistin pätkän filmiä, jossa oli kuultavana autenttinen tuskan kiljahdus!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

H-pennut ovat syntyneet

Kasvun kohinaa