Jänniä juttuja

 

Lauantaina se sitten alkoi, ulkoilun harrastaminen,  iso askel kohti isojen koirien elämää pentuvankilan turvallisten kaltereiden takaa. Olin vähän arvellut, että isosisko on innoissaanja keilaa pikkuväen nurin mennen tullen. No ei siinä sentään ihan niin käynyt. Kannoin pennut pihalle jossa odotteli 4 aikuisen utelias joukko. Pennut lähtivät mennä viipeltämään hännät heiluen, kestänyt monta minuuttia kun ensimmäiset 2 piti saada houkuteltua saunan alta pois. Myöhemminhän siellä rymytyään innolla, mutta näin ekalla kertaa pelotti toteutuuko ikuinen uhkakuva, kasvattaja luikertelee matona mahallaan saunan alla. Ei tarvinnut, kumpikin tutkimusretkeilijä tuli omatoimisesti poiskin. 

Isosisko oli ja on edelleen hirveän innoissaan ja onnellinen "pikkusiskoista" ulkoiluseurana. Hessu suvaitsevaisena kestää luokittelun tuohon siskokategoriaan. Hilma ei yiedä miten päin olisi, ja jostain syystä nuolee pikkusisarusten peputkin. Kyllähän se välillä innostuu kunnon ralliin, mutta onneksi kiellosta rauhoittuu. Pikkuisetkin oppivat väistämään liian vauhdikkaaksi innostunutta isosiskoa, vaikka sen päällä onki  kiva muuten kiipeillä ja sen kanssa leikkiä. 

Toinen väistelijä on mummelivanhus. Entinen supernanny, kahden oman pentueen ja monen muun kouluttamisessa ja leikittämisessä kunnostautunut 13+v. on sitä mieltä ettei enää tarvitse. Sinällään harmi, Kerttua parempaa ei pentujen kanssa ole, mutta aikansa kutakin ja mummi on leponsa ansainnut. Mutta nyt siis eläköitynyt supernanny väistelee suosiolla ja katoaa pihan perukoille jos pennut alkavat ahdistella. 

Ulkoilun jälkeen rymistellään leikkiä eteisessä,mikä on paitsi pennuista ihan parasta, ja tässä vaiheessa ulkoiluelämmän totuttelua niisyä varmaan turvallisemman tuntuistakin, kuten myös palveluskunnalle helpoin hetki suorittaa pentuvankilan suursiivous kun se on tyhjä eikä rätissä roiku 5 innokasta avustajaa. Lauantaina tehtiin samalla pentuvankilan laajennus, ja se toi pennuille muassaan taas uutta ihmeteltävää. 

Tänään jatkettiin ulkoilua, ja nuo 2 jälkimmäistä videota ovatkin tänään kuvattuja. Nyt arkisin onkin tulipalokiire kotiin töistä, että ehtii pikkuväen valoisaan aikaa n ulkoiluttaa. Ihan vielä ne eivät tottele kutsuhuutoa, joten pilkkopimeälle pihalle en heitä uskalla ainakaan vielä päästää. Ulkoilun ja eteisleikkien jälkeen vankilaan saa kyllä ihanan väsyneen pentukatraan, ollaan siis jo iässä jolloin heidän unihetkiään osaa arvostaa.,

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

H-pennut ovat syntyneet

Hessu etsii kotia

Hessu löysi kodin